BALIKESİR KEPSUT İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 CODEWEEK ETKİNLİKLERİ KODLAMA ve MATEMATİK

"Dünya çapında kutlanan CODEWEEK bu yıl 8-23 Ekim 2022 tarihleri arasında kutalanacaktır. Bu kapsamda ilçemizdeki okullarımızda kodlama etkinlikleri planlanmaktır."    
2022 CODEWEEK ETKİNLİKLERİ KODLAMA ve MATEMATİK

Algoritmalar, bilgisayar programlama kavramıyla o kadar yakından ilişkilidir ki, terimi bilen çoğu insan muhtemelen algoritma fikrinin bilgisayar biliminden geldiğini varsaymaktadır. Ancak algoritmalar kelimenin tam anlamıyla binlerce yıldır vardır ve matematik bazılarımızın her gün kullandığı algoritmalarla doludur.

Algoritma sözcüğü, Özbekistan'ın Harezm, bugünkü Türkmenistan'ın Hive kentinde doğmuş olan Ebu Abdullah Muhammed İbn Musa el Harezmi'nin "Hisab el-cebir ve el-mukabala" kitabına dayanır. Bu kitap ilk cebir kitabı ve aynı zamanda ilk algoritma koleksiyonunu olarak kabul edilir.

Matematik ve bilgisayar bilimleri tarihsel olarak birbiriyle bağlantılıdır ve keşfedecek birçok ilgi çekici bilgi bulunmaktadır. 2022-2023 Kod Haftası etkinliklerinde Matematiğin ve Kodlamanın ilgi çekici dünyasını kodlama ile  keşfedebilirsiniz.

Kod Haftası 2022 ana teması "Matematik"

Millî Eğitim Bakanlığımız, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla "Matematik Seferberliğini"  başlatmıştır.  

Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında birçok çalışma eş zamanlı olarak yapılmakta olup Kod Haftası 2022 yılı teması "Matematik" olarak belirlenmiştir.

Matematik oyunları ve materyallerinin yanı sıra matematiğin tarihsel gelişimi ve ilgi çekici alanlarıda daha fazla kaynağa erişmek için MatemaTik platformunu inceleyebilirsiniz.

https://matematik.eba.gov.tr/ 

Ayıntılı bigi için tıklayınız.

Bu kapsamdaki eğitimlere aşağıdaki  tarihlerde katılabilirsiniz.

 

06-10-2022

Kasapzade Mah. Hürriyet Cad. No2 KEPSUT BALIKESİR - 0266 576 30 78

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.